FOMO- Fear of missing out


FOMO
Helene Vonsild inviterede mig med på denne udstilling. Mine Minimonster kom i rigtig fint selskab med andre keramikere som blandt andet: Lone Borgen, Dirty Go Clay Band, Nina Gøtzhe, Helle Bovbjerg, Lisbeth Voight Durand og flere andre kunstnere. 
En tom boligblok på Gudrunsvej i Gellerup i Aarhus V fyldes for en stund med kunsthåndværk og design. Asger Jorns sidste måltid bliver genskabt i ler, der laves en kærlighedserklæring til væven, en lejlighed fyldes med et væld af forskellige kopper, der laves en middag hvor alt servicen laves af ler, der er gravet op lokalt og maden dertil er skudt og fundet i nærområdet – kort sagt de tomme lejligheder fyldes med kunsthåndværk og design i alle formater. 

Udstillingsprojektet hedder FOMO og spiller på den stadigt voksende fornemmelse de fleste har af hele tiden at gå glip af noget. En fornemmelse der vokser med den vedvarende strøm af nyheder fra de sociale medier om, hvad andre går og laver. FOMO udstillingerne foregår et aparte sted og i en begrænset periode, så også her skal man være hurtig for ikke at gå glip af det. En udøvende kunsthåndværker/kunstner/designer er kurator i hver af de ti udstillinger og samlet omfatter udstillingerne over 120 professionelle aktører. 

Kuratorer på FOMO: Louise Gaarmann, Helene Vonsild, Rikke Stenholt, Trine Bach, Helle Bovbjerg, Marianne Steenholdt Bork, Mette Maya Gregersen, Helle Bjerregaard, Julie Bach og Anne Mette Larsen. FOMO er arrangeret af Danske Kunsthåndværkere og Designere, Region Midt. Foruden dette projekt arrangeres også et projekt i Holstebro, den virtuelle udstilling JOMO samt udstillingen Bord til To i Rådhushallen i Aarhus. 

FOMO 2017 er støttet af Statens Kunstfond, KAP Aarhus Kommune, L.F. Foghts Fond, Kvadrat og DKoD.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Biennalen some of my favourites