Skoven
Kunstudstillingen “I Skovens Dybe Stille Uro” i Officinet, Bredgade 66, 1260 København K


Udstillingen “I Skovens Dybe Stille Uro” præsenterer værker af kunstnerne Jette Löwén og Malene Hartmann Rasmussen. Jette og Malene arbejder begge indenfor den narrative skulptur, med leret som afsæt.

Jette Löwén er uddannet fra Designskolen i Kolding, hun bor og arbejder i Danmark. Udover talrige udstillinger her i landet har hun deltaget i udstillinger i Tyskland, Japan, Norge og Italien. Hun har modtaget flere priser for hendes projekt: Princess of Keramos, Blandt andet: Valdemar og hustru Esther Moesmans hæderspris og Trekantsområdets legat for design og kunsthåndværk, hvor der med prisen fulgte en udstilling på Danmarks keramik museum Grimmerhus. På baggrund af projektet: Princess of Keramos har Jette Löwén lavet udstillings samarbejde med Royal Copenhagen, et samarbejde der åbnede mange døre og deriblandt døren til Japan. Jette er repræsenteret i samlingen på Vejen Kunstmuseum.

Malene Hartmann Rasmussen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi’s Designskole, Bornholm og Royal College of Art i London, hun bor og arbejder nu i London. Ud over talrige udstillinger i Storbritannien og Danmark har Malene Hartmann Rasmussen deltaget i udstillinger i Belgien, Sverige, Italien, Frankrig og Kroatien. Hun er repræsenteret på Victoria & Albert Museum i London, hvor et af hendes værker tog del i udstillingen “1:1 Architects Built Small Spaces”. Malene har været Artist in Residence på International Ceramic Research Center Guldagergaard i Skælskør og har flere offentlige udsmykninger bag sig, senest et stedsspecifik værk for Ringsted Musik-og Kultur Skole.
Hun var nomineret på “Award” udstillingen under British Ceramics Biennial 2013 og har blandt andet udstillet på Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2013 København og La XXIIIème Biennale Internationale de Céramique de Vallauris i Frankrig. Af priser kan nævnes “Craft Emergency 2014” i Aspex Gallery Portsmouth og “Jerwood Makers Open 2015” i London.

Skoven... dette utæmmede land langt fra de opdyrkede marker, har fanget vores fantasi i århundreder og er gennem tiderne blevet fortolket gennem overtro, fortællinger, kunst og litteratur lige fra “Rødhætte” over paganistiske legender og mytologiske væsner som the Green Man, Trolden og Enhjørningen til film som Lars von Trier’s “Antichrist” og David Lynch’s “Twin Peaks”. Skoven er en metafor for underbevidsthedens skjulte riger, en social konstruktion der på samme tid favner det underjordiske, dyriske, forbudte og det overjordiske, romantiske, eventyrlige.

I udstillingen vil skovens duale konnotationer komme til udtryk gennem sammenfletningen af Jette Löwén og Malene Hartmann Rasmussen’s  figur-universer. Trods forskelligheder findes et slægtskab i den narrative figurative keramik. Begge har de en forkærlighed til klassiske Walt Disney-film som “Snehvide” og “Bambi”, en stærk interesse i symbolistiske kunstnere som Niels Hansen Jacobsen og J.F. Willumsen, et kunstnerisk afsæt i det idyliserede barndomsland samt en legende tilgang til det at skabe.

Udstillingen er en stående invitation til at fare vild i deres fælles opbyggede univers i Danske Kunsthåndværkere’s projektrum Officinet. Med et ønske om at du farer vild i kunstværkerne, tager Jette og Malene dig med på en visuel slentretur i “Skovens Dybe Stille Uro”. Den kendte folkemelodi af Fritz Andersen’s vrangvendes og den mørke muld pløjes igennem for at se hvad der myldrer frem fra undergrunden.

I Skovens Dybe Stille Uro løber fra den 20. februar til og med den 29. marts 2015.

Udstillingen er støttet at Statens Kunstfond


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Det Kongelige teater